Δημοσιεύθηκε:
Απρ, 2024

Το antivirus λογισμικό είναι σημαντικό για πολλούς λόγους:

  • Προστατέυει από ηλεκτρονικούς ιούς και κακόβουλο λογισμικό: Οι ιοί και το κακόβουλο λογισμικό μπορούν να προκαλέσουν ζημιές στο σύστημά σας, να κλέψουν προσωπικές πληροφορίες ή ακόμα και να καταστρέψουν τα δεδομένα σας.
  • Προστατεύει από επιθέσεις τύπου phising: Ορισμένα antivirus προγράμματα μπορούν να αναγνωρίσουν προσπάθειες phising που στοχεύουν στην απόκτηση προσωπικών πληροφοριών σας μέσω ανεπιθύμητων email ή ιστοσελίδων.
  • Παρέχει πρόσθετες λειτουργίες όπως προστασία από κακόβουλα URL και κακόβουλα λογισμικά τύπου ransomware ενισχύοντας έτσι στην ασφάλειά σας κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο.

Υπενθύμιση: Τα antivirus λογισμικά πρέπει να ενημερώνονται συχνά για να μπορούν να αντιμετωπίζουν και να ανιχνεύουν αποτελεσματικά τις πιο πρόσφατες απειλές που εμφανίζονται στο διαδίκτυο.

Αν και καλό είναι να έχετε antivirus λογισμικό εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας είναι επίσης σημαντικό να είστε προσεκτικοί και κατά τη χρήση του διαδικτύου σε περιπτώσεις όπως π.χ η χρήση εφαρμογών email,ιστότοπων με πολλές διαφημίσεις,εφαρμογών λογισμικού με επεκτάσεις/πρόσθετα και κατά την λήψη αρχείων από μη ασφαλείς ιστότοπους.

H PC PROJECT συνεργάζεται με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής antivirus λογισμικών την ESET και εμπορευέται και εγκαθιστά όλες τις εκδόσεις των λογισμικών της εν λόγω εταιρείας για οικιακή και για επαγγελματική χρήση.